munka-bolt.shp.hu

Csere-Piac Bemutatkozás Aktuális Kinek? A Titok Hogyan? Tanmese A MAKK Partnereink Alkalmasság

Jó munkát!

Keresés a honlapon


Üzenőfal


Név:

Üzenet (max. 100 karakter):


Szavazás
BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó
Regisztráció

Nonprofit egyesület vagyunk!
- 2011.04.21.

Kedves Látogató!

Ezr a honlapot-és Munka-Boltot a szolgáltatónk ingyenesen befogadta, köszönjük neki.

Vannak korlátok, amelyeket tudomásul kell vennünk. Pénzbeli kereskedelmet nem folytathatunk! Maximum 100 "terméket tehetünk fel a webáruház polcaira. Nem tudunk ütemezetten hírleveleket küldeni.

Nem panaszkodom, ismertetek.

Feltettem egy értelmesebb ismertetőt az "Aktuális" oldalra. Használata már magánügy.

A pénz, nem minden! Ajánlj fel hasznos tevékenységet, és/vagy jelentsd be igényedet!

Nem a pénz a lényeg, hanem, hogy meg legyen elégedve mindenki az adott/kapott szolgáltatással!

tovább 

A pénzünk: a Pont
A Mi Pénzünk


A pénz? Az a legkevesebb!

Természetesen (?), a pénzre szükség van! Egyelőre. Egyrészt, mert van, amit csak pénzért lehet megkapni, másrészt, mivel nem akarunk szabályt sérteni, az alkalmi munkával kapcsolatos (állandóan változó) törvényeket figyelembe kell venni.
Az Alkalmi Munkavállalói Könyvet felváltotta az Egyszerűsített foglalkoztatás, és a FIDESZ már bejelentette, hogy vissza fog térni az AMK-ra. Egyelőre figyelünk, hogy alakul a helyzet.

Mindemellett, létre kellett hoznunk egy fiktív pénzt, a Pont-ot, mert nincs időnk kivárni a parlamenti gépezet működését.

Egyébként, azt szokták mondani, hogyha valamilyen szívesség viszonzásáról van szó: "Amióta a főníciaiak feltalálták a pénzt, ez nem probléma."

Ki kell ábrándítsalak!

A főníciai birodalom majdnem 3000 évig cserélt, pénz nélkül. Csak ie. 260.-ban készült aranypénzt találtak Karthagoban. Aztán, ie. 150.-ben a rómaiak le is rombolták Karthagót. Tehát, ők, csak 110 évig használtak pénzt. Rá is fáztak!

A pénznek van egy nagyon rossz tulajdonsága: Kincsképzésre, felhalmozásra alkalmas. Miatta lopnak, rabolnak, gyilkolnak, kizsákmányolnak a harácsolók, ill. rászorultak.

Mi ez a Pont?
1 Pont, Pont 1 munkaóra.  
A lakossági alkalmi munkáknál, a legtisztább átlátható fizetőeszköz.
Persze, ez alku kérdése, a két félnek kell megállapodnia.

Mivel a háztartások sem igen rendelkeznek sok pénzzel, lehetséges, hogy valamilyen természetbeni ellenszolgáltatást kapunk a munkánkért.

Ez több szempontből lehet előnyös:

1. Munkádért olyasmit kapsz, amire szükséged van. Amit, ha megkapsz, azért már nem kell pénzt kiadnod.

2. Kezdő (alkalmi) vállalkozóként, lehet, hogy szükséged volna valamilyen eszközre, szerszámra a munkádhoz. A házigazda, lehet, hogy könnyen lemond róla, hiszen úgysem használja (ezért kért meg Téged). (Az emberek a jövedelmük 70 %-át felesleges dolgokra költik.)

3. Biztos, hogy örülsz, ha ennivalót, gyümölcsöt, húst, stb. kapsz a munkádért cserébe, mert nem kell megvenned. De jó az is, ha valamilyen tárgy megtetszik, és Neked adják. Egy régóta vágyott könyv, egy dísztárgy jó lehet.

4. "Mindenki más, és ez a szép benne!"
Lehet, hogy olyan ellenszolgáltatást kapsz, ami annyira megtetszik izlik, hasznos, stb., és ajánlod, hogy a "munkáltatód" is kínálja fel azt, amit ő tud. Ezzel szaporodik a csoport is, és így a felajánlások köre is.Szólj hozzá

Név:
E-mail:
Az e-mail cím nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Csere-Piac Bemutatkozás Aktuális Kinek? A Titok Hogyan? Tanmese A MAKK Partnereink Alkalmasság

Honlapkészítés